Филип Лхамсурен – един страстен приключенец по „забравените пътища“ на света. Част 2

Снимка: © abandonedroads.com

Когато си движен от ценностите си всичко, което правиш е смислено и идва дълбоко от теб, дори големите трудности и провали са най-големите преимущества по твоя път.

Филип Лхамсурен – Страстен приключенец, писател и баща, той странства по „забравените пътища“ на света още от 1997 година. Първото му голямо пътуване започва от Монголия. Като малък живее в бежански лагер, обучавайки се в редиците на Френския чуждестранен легион, той се впуска в опознаване на безкрайните територии на Централна Азия и Южен Сибир. Пътуват пеш, яздят кон или камила, плуват с лодка. Израствайки именно по време на тези пътувания, изгражда себе си като прекарва времето си сам сред природата.

През 2009г. Прекарва една от най-студените зими при температури под -45°С в северна провинция в Монголия. В мразовит дзут (стихийно бедствие), там загиват повече от осем милиона домашни животни. Филип оцелява, като ловува из тайгата и изписва няколко пътни тефтери, от които е съставена първата му книга – „Душата на човека“, публикувана през 2011 г. За нея печели награда за проза от националния конкурс „Южна пролет“. 

2010 година заснема документален филм, в който проследява пътуването си с колело през цялата територия на България.

За няколко месеца през 2011 „флиртува“ с Хималаите в Северна Индия, придвижвайки се от селата Дарамсала към Кулу и изкачва първите си по-сериозни височини – най-висока точка от които е върхът Hanuman ji Ka Tiba, 5639 м.

2012 година се завръща в Родопите като през летните месеци Филип започва работа с деца в горски лагер „Беглика“, разположен в западната част на Родопите. За четири години той изпълнява своята мисия да вдъхновява и обучава децата чрез преживявания в природата.

Снимка: © abandonedroads.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как да... идея за стаята на вашия тийнейждър

пт сеп. 27 , 2019
Юношеството е преходен период в който вашето дете променя рязко своето поведение, начини на общуване с околните, та дори и вкусове и възгледи. Оформлението на стаята следва да е подходяща за възрастта, но също така и достатъчно функционална. Стаята на снимките принадлежи на юноша и е с площ от 12 […]