Филип Лхамсурен – един страстен приключенец по „забравените пътища“ на света. Част 1

Когато си движен от ценностите си всичко, което правиш е смислено и идва дълбоко от теб, дори големите трудности и провали са най-големите преимущества по твоя път.

Снимка: © abandonedroads.com

Когато си движен от ценностите си всичко, което правиш е смислено и идва дълбоко от теб, дори големите трудности и провали са най-големите преимущества по твоя път.

Филип Лхамсурен – Страстен приключенец, писател и баща, той странства по „забравените пътища“ на света още от 1997 година. Първото му голямо пътуване започва от Монголия. Като малък живее в бежански лагер, обучавайки се в редиците на Френския чуждестранен легион, той се впуска в опознаване на безкрайните територии на Централна Азия и Южен Сибир. Пътуват пеш, яздят кон или камила, плуват с лодка. Израствайки именно по време на тези пътувания, изгражда себе си като прекарва времето си сам сред природата.

„Не е важно до къде ще стигнеш, важното е да стигнеш до себе си.“

Сред планините, мълчанието и лагерния огън се ражда идеята му за експедиции, задвижвани само от човешка сила, без използване на двигател. Търсенето на границите на ума и тялото го отвеждат към десетки отдалечени кътчета по света – от Чечения и пустините на Азия до джунглите на Амазония. 

Снимка: © abandonedroads.com

На 17-годишна възраст напуска Европа за две години, връщайки се към корените си, където заздравява кръвната връзка с Монголия и открива състоянието, в което човек е свързан със земята и дивата природа. Там ловува и кръстосва степите на кон.

На 20 години получава българско гражданство. Преминава задължителна военна служба, след което за кратко време усвоява няколко професии – железар, главен готвач, градинар, помощник-бижутер. Решава да замине за Франция, където служи във Френския чуждестранен легион. В армията придобива допълнителен опит, преминавайки редица курсове и обучения, но ежедневието на войника и съмнението в каузата, за която служи, го води до решението да се превърне в пацифист. Напуска армията през 2007 г.

През 2008г. участва в ТВ формата „SURVIVOR – PEARL ISLANDS“, заснет в Панама. Предаването е излъчвано в една от водещите телевизии на България и става едно от най-гледаните предавания за годината.

Снимка: © abandonedroads.com | SURVIVOR – PEARL ISLANDS
Източник: http://abandonedroads.com
Край на част 1

Филип Лхамсурен: WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM

Next Post

Кръчма или спортен клуб, къде по-често мъжете намират приятели?

ср сеп. 25 , 2019
Британско проучване показва, че една трета от мъжете нямат най-добър приятел. Данните на YouGov обхванало 2149 души потвърждават и това, че една пета от мъжете нямат дори близки приятели. Мъжете освен това по-слабо се интересуват от създаването на приятелства и за разлика от дамите само 44% споделят, че се чувстват […]