Няколко признака, че е в тялото ни са натрупани токсини

В забързаното ни ежедневие понякога е трудно да забележим намеците на тялото ни, че нещо не е както трябва.

Снимка: mathemedics.com

Натрупването на отпадни продукти и токсини в нашето тяло оказва влияние върху качеството ни  на живот. Точно по тази причина описахме най-характерните признаци, за които трябва да бъдем бдителни.

  • Признак лош дъх – това е един от най-показателните признаци, който трябва да ви подскаже, че тялото ви се нуждае от детоксикация. Ако имате лош дъх и не можете да се отървете от него въпреки честото миене на зъбите, това означава, че черният дроб не функционира добре и в тялото ни се натрупват излишни токсини.
  • Признак Болки в мускулите и ставите – мускулите и ставите също могат да бъдат засегнати от токсините. Ако чувствате редовно болки, това би могло да бъде още един знак, че имате твърде много токсини в тялото си.
  • Чести промени в настроението – промените в настроението са още един признак, че трябва да изчистите тялото си от токсините. Ако се чувствате неспокойни, загрижени, обърнете внимание на храната, която приемате, защото тя може да бъде причина за натрупването на отпадни продукти в тялото ви.
  • Запек – той може да бъде причинен от наличието на токсини в тялото ви и освен това самият запек прави нещата още по-лоши, тъй като не позволява на тялото ви да се освободи от натрупаните токсини. Запекът може да причини умора и главоболие.
  • Безсъние – сънят е много важен за вашето тяло, защото тогава то се възстановява и неутрализира натрупаните през деня токсини, но ако се събуждате всяка нощ и то по едно и също време горе-долу, това означава, че тялото ви не може да се справи с натрупаните токсини и това оказва отрицателен ефект върху качеството на съня.
  • Свръхчувствителност към различни аромати – забелязали сте, че обонянието ви е станало по-чувствително към ароматите около вас. Чувствителността на обонянието към различни химикали и вредни вещества показват, че тялото ви е задръстено с токсини и се понижава неговия праг на търпимост.
  • Постоянно увеличаване на теглото ви – ако се чудите защо, въпреки ходенето на фитнес и изтощителните физически упражнения, не можете да отслабнете, това означава че натрупаните токсини в тялото ви причиняват хормонален дисбаланс, който пречи за ефективното отслабване.
Източник: healthy-holistic-living.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриването на пеницилина - 30 септември 1928

пн сеп. 30 , 2019
Историята за откриването пеницилина е много интересна и заинтригуваща. Самото откритие става съвсем случайно, когато шотландският микробиолог Александър Флеминг решава да разчисти бюрото си. Шотландският бактериолог Александър Флеминг бил известен със своята разтурия. В кабинета му били пръснати реактиви, инструменти и храна, а петриевите панички(лабораторни съдове, използвани за култивиране на […]