„Моля, седнете!“ – необикновената арт пейка

Снимка: paulcocksedgestudio.com | website

Тази необикновенно изглеждаща арт пейка създадена от дизайнера Пол Кокседж е изложена на Лондонския фестивал на дизайна .

Тя представлява комбинация от скулптура и мебел, а мащабите ѝ са такива, че може да служи и за пергола на разхождащите се под нея.

„Този дизайн е инстинктивен отговор на пространството и ритъма на хората около него“,

казва Пол Кокседж

„Това решава практическия проблем със създаването на произведение на изкуството, което изпълва цял публичен площад през който минувачи се придвижват ежедневно, като същевременно не пречи на пространството.“

11.12, White & White, Production Images from the ‘Please be Seated’ project by Paul Cocksedge Studio

За изработката са използвани ниско качество материали, като целта е била да се покаже как благодарение на изкуството те могат да заживеят „втори живот“.

Пейката ще остане на площад „Финсбъри Авеню“ до 11 октомври 2019 г., а след като бъде демонтирана, всички дъски ще бъдат рециклирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кои храни трябва задължително да избягваме при високо кръвно налягане

пт сеп. 27 , 2019
Какви са причините за високото кръвно налягане? Обикновено недостатъчната консумация на плодове и зеленчуци може да доведе до приемането на повече натрий и по-малко калий, което може да допринесе за развитието на високо кръвно налягане. Затова при високо кръвно налягане, се препоръчва диета с ниско съдържание на натрий и мазнини […]