Малко повече за… Пиран (Piran), Словения

1

Едно от най-красивите места в Европа, Пиран понякога е наричан малката Венеция на Словения, отчасти поради завидното си положение на Адриатическото крайбрежие.

Снимка: Jacob Riglin | www.slovenia.info

Самият град представлява смесица от червени покриви и снежно бели къщи и предоставя по-спокойна алтернатива на други адриатически дестинации , като Дубровник например.

Въпреки малката словенска брегова ивица, плажовете са популярна дестинация, а прословутият плаж Порторож (Portorož) е един страхотен микс от история, пясък и шезлонги.

Portorož | Снимка: bergfex.com

Провинцията около града се усеща напълно различно, с лозя, маслинови гори и настроение от стария свят. Не липсват и еднодневни екскурзии.

Piran, Slovenia

Ново мобилно приложение в града, Nexto, разкрива Легендите на Пиран и ви позволява да изследвате града уникално и да видите неговата история чрез снимки и текст, като насочвате камерата си към сгради в града.

Piran, Slovenia

Ново мобилно приложение в града наречено Nexto, разкрива легендите на Пиран и ви позволява да изследвате града по един уникален начин визуализирайки неговата история чрез снимки и текст.

Как да стигнете до Пиран?
Най лесният начин е шофирате около час и половина от столицата Любляна. Друга възможност е да летите в Триест, Италия и от там да вземете живописния 30-минутен ферибот.

One thought on “Малко повече за… Пиран (Piran), Словения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Езерото Блед в Словения - една популярна туристическа дестинация в Европа

вт окт. 1 , 2019
Не отнема много време, за да се влюбите в това място. Заобиколено от планини, църква – издигаща се от средата на езерото, вълшебен замък, балансиращ на ръба на скала… това е едно излязло от приказките място. Списъкът с неща за правене в Блед не е много дълъг, което от една […]