Как да съхраняваме хляба правилно

За да запазите хляба свеж за по-дълго време е необходимо да спазвате няколко прости правила.

Хлябът задължително трябва да се съхранява на сухо и хладно място, също така трябва да се избягва контакт със пряка слънчевата светлина. Най добре е да използваме кутия за хляб. Ако не разполагате с кутия, то добра идея е да държите хляба в оригиналната му опаковка, но само ако е хартиена.

Друга добра идея е да съхранявате хляба във фурната, която сама по себе си представлява кутия за хляб. Винаги оставяйте топлият хляб да се охлади преди да го приберете.

Ако сами си правите хляба задължително го оставяйте да се охлади без да го покривате , тъй като ще се задейства процес на кондензация и той ще се намокри.

Най-лошото място, на което можете да съхранявате хляб, е хладилникът. Това ще ускори процеса на разваляне на продукта. Също така в хладилника хлябът изсъхва и се втвърдява. Друг е обаче случая при замразяване. Ако смятате да съхранявате хляба за доста по-дълго време спокойно можете да го оставите във фризера, като преди това го опаковате в алуминиево или прозрачно фолио. Съхранен по този начин, той може да издържи до няколко месеца.

Когато решите да го консумирате, той се размразява, отрязва се филийка и се слага в тостера.

Доста по-непопулярен метод е замразяването на цял хляб, след което (когато ви е нужен), го вадите от камерата и го слагате в загрята на 180-190 градуса фурна.

Там той се изпича повторно за около 15-20 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как да се отървем от хронична болка

нд сеп. 29 , 2019
Да живееш с хронична болка може да бъде мъчително и изтощително. Хроничната болка, независимо какво я причинява, засяга милиони хора по целия свят, и може да направи живота им непоносим. Хроничната болка може да бъде причинена от различни заболявания като: артрит, заболявания засягащи гърба и други подобни. За съжаление повечето […]