Как да направим малкият дом да изглежда по-голям

Размерът понякога няма значение!

Размерът понякога няма значение, особено в случаите когато говорим за малък дом. С няколко прости правила можем да накараме дори и най-малкият дом да изглежда голям.

Първо ще започнем със светлината. За да изглежда едно помещение по-просторно, то трябва да е изпълнено с много светлина. Ще постигнете това с подходящ избор на цветове, форми и десени и съответното им разположение.

Използвайте светли тонове за стените, пода и мебелите, те отварят и визуално разширяват пространството. Ако желаете усещане за дълбочина използвайте по-тъмен цвят за тавана.

Използвайте огледала на места, където може да се отразява естествената светлина навлизаща от прозорците.

Поставяйте големи картини, закачени нависоко.

Избирайте мебели като дивани, маси, шкафове и табуретки, така че да са ниски и с олекотен, минималистичен дизайн. Ако желаете библиотека в помещението, то препоръчително е да я изберете тясна и висока, почти достигаща до тавана.

Избирайте завесите светли и прозрачни, за да влиза светлина.

Килимите – големи и светли, за предпочитане райе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Филип Лхамсурен – един страстен приключенец по „забравените пътища“ на света. Част 2

пт сеп. 27 , 2019
Когато си движен от ценностите си всичко, което правиш е смислено и идва дълбоко от теб, дори големите трудности и провали са най-големите преимущества по твоя път. Филип Лхамсурен – Страстен приключенец, писател и баща, той странства по „забравените пътища“ на света още от 1997 година. Първото му голямо пътуване […]