Запек при бебета

Запекът при новородените е често срещано явление. Запекът при бебетата може да бъде провокиран от промяна в храненето, лека настинка, ако бебето е на кърма, причина може да бъде храненето при майката, а ако бебето е на адаптирано мляко, може би стомахът на бебето не понася точно този вид храна.
Признаци, които да ни подскажат, че бебето страда от запек:

  • твърди, сухи изпражнения с неприятна миризма;
  • по-малко от три изхождания на седмица;
  • прекомерно отделяне на газове;
  • плач и дискомфорт;
  • загуба на апетит;

Как да се справим със запекът?
При всички случаи ще ни е нужна консултация с педиатър, но има и няколко домашни метода, които могат да ни помогнат да се справим със запекът при бебето. Единият от тях е масаж, той се прави в ниската част на корема с кръгообразни движения. Другият начин е т.н каране на колело. Трябва да приберем крачетата на бебето към коремчето и да ги движим като имитираме карането на колело. Топлата баня също помага за отпускането на бебето и може да бъде полезна в съчетание с масаж. И не на последно място трябва да се увеличи приема на течностите, които приема бебето – преварена, охладена вода, а ако е над 6 месечна възраст и прясно изцедени сокове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Скритите тайни на лечението с мед

пт сеп. 27 , 2019
В състава на меда влизат около 60 различни вещества, много от които, макар и съдържащи се в минимални количества, имат голямо значение за здравето на човека. Поради това той не е само обикновен хранителен и вкусов продукт, но има значение и като лечебно и профилактично средство. 1. Медът намира приложение […]