Езерото Каянган на остров Корон, Филипини

Снимка: journeyera.com

Езерото Каянган е вероятно най-популярното място на остров Корон и има защо. Стигането до остров Корон и езерото Кайаган става с открита лодка. Екипажът обикновено се състои от две-три млади момчета. По време на пътуването на пътниците раздават хавлии, тъй като при всяка по-голяма вълна пътниците биват намокряни.

Пристигаме в залива на остров Корон, където акостират лодките с туристи. Изкачваме стъпалата и пред нас се открива страхотна гледка. Чакаме на опашка, за да се снимаме на фона й, но аз както винаги снимам само нея. Понякога не е важно, че аз съм там, а че я има, за да радва очите.

Гмуркане в езерото
Въпреки че сега е задължително да носите спасително яке на езерото Kayangan (двама туристи загинаха, като направиха доста пълна свободна раздвижване, така че затегнаха правилата за гмуркане с шнорхели), все пак можете да се измъкнете от свободното гмуркане тук. Обикновено вися до краищата на лявата страна на езерото, слагам спасителното си яке на скала и се гмуркам свободно от скалите под вода. Този подводен пейзаж е там с любимото ми място за гмуркане / гмуркане в света. Епичните назъбени скали ви карат да се чувствате като на луната, докато се гмуркате по-дълбоко. Уверете се, че сте предпазливи, тъй като това е сладководно езеро, така че ще бъдете значително по-малко плаващи, отколкото в солена вода, което затруднява връщането на повърхността. Ако не сте 100% сигурни във възможностите си за плуване / свободно гмуркане, моля, дръжте спасителното си яке. Технически всеки трябва да спазва тези правила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Devil’s food cake на Дейвид Лебовиц

чт сеп. 26 , 2019
за блатовете: 1 1/2 ч.ч. (230 гр.) брашно 9 с.л. какао 1/2 ч.л. сол 1 ч.л. сода бикарбонат 1/4 ч.л. бакпулвер 300 г. захар 115 г краве масло, стайна температура 2 големи яйца, стайна температура 1/2 ч.ч. кафе 1/2 ч.ч. прясно мляко, 120 мл за шоколадовия ганаш: 280 г млечен шоколад 1/2 […]